İlkadım Belediyespor tekvadocusu Merve Yazıcı, Samsun Deaflympics 2017'de kazandığı altın madalyayla İlkadım'ın ve Türkiye'nin gururu oldu. Final müsabakasını izleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok sevinç gözyaşlarını tutamadı

BAKAN BAK, 'GURUR DUYDUK'

Türk spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en geniş katılımlı spor organizasyonu Samsun 23'ncü İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda İlkadım Belediyespor tekvadocusu Merve Yazıcı, 49 kiloda ılaştığı Rus Evelina Karpinskaia'yı yenerek altın madalya kazandı. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, sporcusu Yazıcı'yı final müsabakasında yalnız bırakmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, final müsabakasının ardından olimpiyat şampiyonu Merve Yazıcı'yı tebrik etti. Şampiyon sporcu ve İlkadım Belediyesi teknik ekibi ile bir süre sohbet eden ve fotoğraf çektiren Bakan Bak; 'Bu olimpiyatlarda madalya kazanan herkesle ve Merve kızımızla gurur duyduk. Merve Yazıcı'yı canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum' şeklinde konuştu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Merve'nin final müsabakasında heyecandan adeta yerinde oturamayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, karşılaşmanın ardından yanına koşan Merve'yi alnından öperek tebrik etti. Sevinç gözyaşlarına engel olamayan Tok; "Olimpiyatlarda 46 madalya kazanan milli sporcularımızın arasında İlkadım'dan bir sporcu evladımızın olması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Böyle bir gururu bize yaşatan başta Merve kızımıza ardından da tüm antrenör ve teknik ekibimize teşekkür ederim. İlkadım Belediyemizin sporcuları birçok müsabakadan derece ile dönüyor. Bu da spor yatırımlarımızın, spor altyapımızın ve disiplinli çalışmalarımızın başarılı olduğunu gösteriyor. Bu çabalarımızın karşılığını işte burada gördüğünüz gibi anlatılmaz bir mutlulukla alıyoruz. Ay Yıldızlı bayrağımızı Dünya'nın birçok ülkesinde dalgalandıran İlkadım'ın tüm sporcularını tebrik ediyorum." diye konuştu.