Çeşitli ziyaretler ve programlara katılmak için Samsun'a gelen Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Samsun Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

MİLLET BUNU HAKETMİYOR
Ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Genel Başkan İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen mensuplarının vatansever olduğunu belirterek, 'Ülkeyi yönetenlerin artık şu ayrımcılık hastalığından kurtulması gerekmektedir. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin şerefli vatandaşlarıyız. Saygıyı hak eden vatandaşlarıyız. Türkiye Kamu-Sen mensuplarının en temel özelliği de vatansever insanlar olmasıdır. Milli birlik ve beraberlik duygusuna inanmayanların bizimle, bizim de onlarla işimiz olmaz. Kimseden yardım beklemiyoruz. Saygı bekliyoruz. Çete kafalı bir takım yapılanmaların da varlığından haberdarız. Onlar bugün kendilerini çok güçlü hissediyorlar. Hukukun üstünlüğünü adeta ayaklar altına alarak, başkalarının üstünde baskı kurarak esasında çizmeyi aşıyorlar. Türk milleti huzursuzluğu hak etmiyor' diye konuştu.

MİLLETİ KÖLELEŞTİRMEKTİR
Özel İstihdam Büroları ve TBMM Aile ve Sağlık Komisyonu'nda görüşülen düzenlemeyle ile ilgili açıklamalarda da bulunan Koncuk, şunları söyledi: 'Kiralık işçilik dönemi başlıyor. TBMM Aile ve Sağlık Komisyonu'nda görüşüldü. Esnek istihdam. Özel istihdam büroları oluşturulacakmış, ihtiyacı olan gidecek bu bürolara adam kiralayacaklar. Yani eskinin amele pazarı. Amele pazarının modern hali. Bu ülkeyi yönetenler zaman zaman Şeyh Edebali'nin güzel sözünü kullanırlar. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' insanı yaşatmak taşeron çalışıma yöntemleriyle, kiralık işçi yöntemleriyle mi olur? Bu patronu yaşatmaktır. Bu insanı yaşatmak değildir. Bunun adı, milleti köleleştirmek, rant kesimini daha zengin hale getirmektir.'

Bayram OK