İMO Samsun Şubesi'nin yapılan Olağan Genel Kurulu'nun ardından Cevat Öncü Başkanlığı'ndaki 16'ncı dönem yönetim kurulu belirlendi. Başkan Cevat Öncü, yönetim kurulu üyeleri ise Hüseyin Talak, Zeki Bayrak, Selim Camadan, Yılmaz Tüfek, Arda Karabulut ve Serdar Bektaş'tan oluştu. Yönetim kurulu üyelerinin görev dağılımları da yapıldı.

40 YILLIK TECRÜBEYLE
Başkan Cevat Öncü, odalarının amacının, kamunun ve ülkenin yararları, mesleğin gelişimi, meslektaşlarının şeref, onur, yetki ve çıkarlarını korumak için gerekli çalışmaları yapmak olduğunu belirtti. Öncü, "Ben ve arkadaşlarım, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimi ve değerli kılınması için çalışmalar yapacağız. Meslek alanımızdaki diğer konularda çalışmalarımızı özverili ve gayretli bir şekilde sürdüreceğiz. Bilindiği gibi 'İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubemiz', Ordu, Sinop, Amasya, Tokat ve Yozgat illerindeki temsilciliklerimizin de bağlı bulunduğu, iki bin 500 civarında kayıtlı üyesi olan, bölgemizin kamu kurumu niteliğindeki en önemli meslek odalarından biridir. Üyelerinin tamamı eğitimli insanlardan oluşan bir kurumdur. İMO'nun 62 yılı, Samsun şubemizin ise 40 yılı aşan deneyim ve bilgi birikimi ile meslektaşlarımıza, kentimize ve bölgemize katkı sağlamak arzusundayız" diye konuştu.

AZALAN GELİRE RAĞMEN
TMMOB'nin ve İMO genel merkezimizin geneldeki muhalif ve eleştirel yaklaşımları ve diğer nedenlerden kaynaklanan sebeplerle hükümet tarafından özellikle Haziran 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemeler ile gelirlerin azaldığını da söyleyen Öncü, "TMMOB'ne bağlı odalar ve dolayısıyla İnşaat Mühendisliği Odamızın da gelirlerinin azalmasına ve oda-üye ilişkilerinin minimize edilmesine neden olmuştur. Yönetim kurulumuz, her türlü zorluğa rağmen, varlıkları odamızın varlık nedeni olan inşaat mühendisi üyelerimizden alacağı güç ve destek ile mesleğimizi, meslektaşlarımızı ve odamızı her platformda en iyi ve doğru şekilde temsil edecektir. Meslektaşlarımızın ve mesleğimizin yükselen değer olması için özverili bir şekilde var gücümüzle çalışacağız. Tüm çalışmalarımızda, mühendislik diplomalarımızı alırken üzerine ant içtiğimiz yeminimize uygun olarak davranacağız" şeklinde konuştu.

Bayram OK