Samsun'un Yakakent İlçesi'ndeki atık su sorunu, ilçe halkını ve turistleri rahatsız etmeye devam ediyor.

DENİZE DÖKÜLÜYOR

Yakakent Belediyesi'ne defalarca şikayetlerin iletilmesine rağmen önlem alınmayan sahilde, nereden geldiği belli olmayan atık sular plaj içerisinden denize dökülürken, yayılan pis koku insanları endişelendiriyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Plajın pis, soyunma kabinleri ve duş yerlerinin bakımsız olmasının yanı sıra atık suyun denize dökülmesi tatilcileri çileden çıkardı. Plajda bulunan basketbol sahası ve çocuk oyun alanlarındaki sorunlar da uzun süredir çözülmüyor. İlçe halkı ile yerli ve yabancı turistler tüm bu aksaklıklara çözüm bulmayan Yakakent Belediyesi'ne tepkilerini dile getirdi.

ÇOLUK ÇOCUK PERİŞAN

İstanbul'da yaşayan ve yaz döneminde Yakakent'e gelerek tatil yaptığını söyleyen Cevat Sungurlu, "Burada denize giriyoruz ancak duşlarımız akmıyor. Kabinler bakımsız, çoluk çocuk perişan oluyoruz. Bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

SAHİL PİS KOKUYOR

Yakakent sakinlerinden Suat Ak ise, 'Burada nereden geldiği belli olmayan atık su var. Bu su, maalesef plajdan denize akıyor. Bundan dolayı da burada ciddi bir koku var. Daha önce ilgili yerlere şikayetlerimizi yaptık. Üzeri kapatılmış gibi görünse de bir kısmı açık ve halen sorun çözülmüş değil. Atık su denize akıyor, dolayısıyla denizden numune alınmasını ve kontrol edilmesini istiyoruz. Burada insanlar denize giriyor ve ciddi sağlık problemleri ile karşılaşılabilir" şeklinde konuştu.

SAĞLIĞIMIZDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Kanalizasyonların plaja akmasından dolayı rahatsız olduklarını dile getiren Nefise Aksoy, 'Burası çok kötü kokuyor, elimizden geldiğince uzak durmaya çalışıyoruz ama küçük çocuklarımız var endişe ediyoruz. Sırf burada yazları bir ay tatil yapabilmek için ev aldık ve yatırım yaptık ama bu durum bizi üzüyor. Ayrıca denizden çıktıktan sonra da duş alamıyoruz. Bu sahilin pırıl pırıl tertemiz olması gerekiyor, duvarların boyanması lazım. Ben bir vatandaş olarak buradan çöpümü toplayarak gidiyorum ama her defasında burada çöp ve pisliği görüyoruz. Her geçen gün Yakakent'in misafiri artıyor. Turizm kenti olan bu sahilin ciddi bir bakıma ihtiyacı var" diye konuştu.

İNSANLAR DÜŞÜNÜLMÜYOR

İlgililerin yaz gelmeden insanları düşünerek sorunları çözmesi gerektiğini belirten Yakakent sakinlerinden Elif Şen, "Burada plaja akan kanalizasyon yüzünden insanların hastalığa yakalanma riski var. Plajın temizliği ile duş yerleri ve soyunma kabinlerinin düzenlenmesi için ne kadar daha beklenecek? Bu sorunların acilen çözülmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN KIYMA'YA ÇAĞRI

Plajda bulunan basketbol sahasının bakımsızlığı ve potanın kırık olmasından dolayı oyun oynayamadıklarını dile getiren 15 yaşındaki Egemen Tançelik, 'Biz her yaz Ordu'dan buraya geliyoruz. Saha içindeki taşlar yüzünden yaralanabiliriz. Burada oynayacak başka yerimiz yok. Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma'dan buradaki oyun sahalarının bakımın yapılmasını talep ediyorum" dedi.

Ümit CEYLAN