Belçika'nın başkenti Brüksel bugün art arda gelen 4 patlamayla sarsıldı. Avrupa'nın kalbi olan Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşanan patlamalar dünya basını yakından takip etti.

Brüksel'in önemli yerlerini hedef alan bu 4 büyük patlama 'güvenlik zaafiyeti var mı' sorularını da akıllara getirdi. Havalimanındaki saldırıların ardından AB kurumlarının da bulunduğu Schuman Meydan yakınlarında bulunan metroda gerçekleşen 2 ayrı saldırı Avrupa'yı adeta büyük teyakkuza geçirdi.

Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkeleri güvenlik önlemlerini en üst seviyeye getirdi.

İNGİLTERE BAŞBAKAN'I DAVID CAMERON:"ŞOKTAYIM"

Saldırının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, 'Brüksel'deki olaylar nedeniyle kaygılıyım ve şoktayım. Elimizden gelen her şeyi yapacağız' dedi.

TÜRKİYE YALNIZ BIRAKILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yaşanan 5 patlamaya sessiz kalan Avrupa'nın Brüksel'de yaşanan olayda ne tutum sergileyeceği oldukça merak konusu. Masum insanları hedef alan terör örgütü saldırılarında Türkiye adeta yalnız bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği toplantısının yapıldığı Brüksel'de terör örgütünün paçavralarının dalgalandırılması ve posterlerinin asılmasına izin verilmesini eleştirerek, "Buradan bir kez daha terör örgütlerine, doğrudan veya dolaylı kucak açan destek veren ülkelere sesleniyorum, koynunuzda yılan besliyorsunuz" diyerek tepki göstermişti.

Bu duruma sessiz kalmayan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bu olaya tepkisini "Ankara'da 35 kişiyi öldüren terör örgütü PKK'nın bugün sembolleriyle Brüksel'de gösteri yaptığını, bunun Türk halkının acısını gözardı etmek olduğunu belirterek, "Biz diğer ülkelerin acılarına saygı duyuyoruz, diğerlerin de bizim acılarımıza saygı göstermesini bekliyoruz" sözleriyle dile getirmişti.