Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay süreyle kapanmasının şehrin ulaşımına sekte vuracağını, çalışmanın bir an önce tamamlanması gerektiğini ifade etti.

ALTINDAN KALKAMAZDIK

Havalimanının kapanmasının şehir açısından olumsuz bir durum oluşturduğunu belirten Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, "Zeminin yumuşak yapıda olması dolayısıyla çökmenin tahmin edilenden daha çabuk yaşandığı ifade edildi. Sonuçta bugün kapanma durumu yaşandı. Bir yandan şunu da düşünüyoruz, olimpiyat sırasında bu kadar insan geldi gitti, ya bir kaza yaşansaydı? Samsun bunun altından kalkamazdı. Onarım gerekiyorsa elbette yapılacak" diye konuştu.

TİFLİS ÖRNEĞİ

Yapılan çalışmanın şehrin ulaşımına sekte vurduğunu belirten Genç, "Sonuçta ne olursa olsun, tabii ki şehir yaşamına, ulaşıma sekte vuruyor. Ağustos ayında yapılması kötü oldu. Mantıklı düşündüğümüz zaman bu çalışmanın insan trafiğinin daha az olduğu aralık, ocak ve şubat aylarında yapılması lazımdı. Tiflis'te yapılan bu tür bir çalışmayı havaalanı aktif haldeyken gerçekleştirmişler. Acaba aktif haldeyken bu çalışma yapılabilir miydi? Böyle bir çözüm üretilebilir miydi? Tabii ki teknik boyutunu bilmiyoruz ama sonuçta kapatılmadan yapılan bir örnek de önümüzde duruyor. Eğer kapanmaya sebep oluyorsa ikinci bir pist gibi çözüm de üretililmeliydi diye düşünüyorum. Aslında bundan sonra yapılması gereken, konuşulması gereken, pistin bir an önce bitirilip ulaşıma açılması olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU