Samsun Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan birçok kavşakta, yayalara yanan yeşil ışığın süresinin yetersizliğin ve trafik kurallarını ihlal eden araç sürücüleri, yayalar için tehlike oluşturuyor.

SÜRE UZATILMALI

Atakum İlçesi Yenimahalle'de bulunan kavşakta, karşıdan karşıya geçerken yeşil ışık süresinin yetersiz olduğunu ifade eden Furkan Demiral isimli genç, "Süre çok kısa ve yolun ortasında beklemek zorunda kalıyoruz. Yayaların karşıdan karşıya rahat geçebilmesi için, bu sürenin en azından 10 saniye daha uzatılması gerekiyor. Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlar bu konuda daha büyük sorun yaşıyor" dedi.

TEHLİKENİN ORTASINDAYIZ

Yanan yeşil ışığın süresinin yetersiz olmasının dışında araçların sıkça kırmızı ışıkta geçtiğini ifade eden Demiral, "Araç sürücüleri birçok defa yayalara yeşil ışık yanarken araçlar hızlı bir şekilde geçiyor. Yolu tam ortalamışken ışık kırmızıya dönüyor ve tehlikenin ortasında kalıyoruz. Bu sürenin uzatılmaması büyük tehlikelere yol açıyor" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Kural ihlali yapan araç sürücüleri, yetersiz yeşil ışık süresi ve dalgın yayalar sebebiyle sürekli kazaların meydana geldiğini söyleyen Demiral, "Bir soruna çözüm bulmak için birilerinin canının yanmasını mı gerekiyor? Sorun ortada. Bu kavşaklarda kaç kişi hayatını kaybetti, kaç insanımız yaralandı? Bunların ders olması ve sorunun çözüme kavuşması lazım" dedi.

Tayfur KARA