Samsun'da eğitimci, ressam, yazar 50 yaşındaki Savaş Çelik, geçen yıl kendi yazdığı 88 şiirin içinde yar aldığı 100 sayfalık bir kitap çıkardı.

Çelik, 'Özüyle sözüyle yaşama bakış' isimli kitabın satışından elde ettiği 5 bin TL'yi, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği'ne (LÖSAM) bağışladı. Samsun Şehir Kulübü'nde düzenlenen programda Derneğin Başkanı Prof.Dr. Davut Albayrak tarafından Çelik'e teşekkür belgesi verildi.

HERKES DESTEK OLABİLİR
1990 yılından bu yana yazdığı şiirleri ilk kitabında derlediğini belirten Savaş Çelik, "7 yıl önce geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle hastanede tedavi görürken orada lösemi hastası çocukları gördüm ve çok etkilendim. Onlar için yardımda bulunmayı düşündüm. Geçen yıl çıkardığım ilk kitabında ilgi görüp okuyucu ile buluştu. Ben de buradan kalemimle kazandığım helal parayı lösemi hastası çocuklar için kullanılmak üzere bağışladım. Bütün insanlara bu davranışımın örnek olmasını istiyorum. Lösemi hastası çocuklar için herkesin elinden mutlaka bir şeyler gelebilir. Herkes onlara destek olabilir."

ÇOK ÖNEMLİ BİR KATKI
Prof. Dr. Davut Albayrak ise yazar Savaş Çelik'e teşekkür ederek, "Yapılan bu bağış lösemi hastası çocuklara direk olarak fayda sağlayacak. Tedavi süreci kolay değil. Ailelerin ve hasta çocukların desteğe ihtiyacı oluyor. Yapılan bu yardımla lösemi hastası çocuklar için çok önemli bir katkıda bulunuldu. Herkese bu güzel davranışın örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bayram OK