ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yer alan Temel Matematik testindeki 15'inci soru ile Fen Bilimleri testindeki 9'uncu sorunun iptal edilmesine, yine Fen Bilimleri testindeki 7'nci sorunun 'A' olarak girilmiş cevabının 'D' olarak değiştirilmesine karar verildiğini açıkladı.

HABER'DE YAYINLANMIŞTI

YGS'de 'yanlış soru' iddiası
Çözüm Temel Lisesi Matematik Zümre Başkanı Ramazan Özer, geçtiğimiz hafta Haber Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, Temel Matematik testindeki 15'inci sorunun cevabının bulunmadığını ve iptal edilmesi gerektiğini ifade etmişti. Karar sonrası açıklamada bulunan Özer, "Sınavda bir soru, öğrencilerin binlerce kişinin önüne geçmesi ya da arkasında kalmasına neden oluyor. ÖSYM aldığı kararla yüzbinlerce öğrencinin mağdur olmasının önüne geçmiştir. Konuya hassasiyetle yaklaşan ve öğrencilerin başvurularını dikkate alan ÖSYM'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan Özer, sorunun iptal edilmesi sonrası, ÖSYM Kılavuzu'na göre iptal edilen sorunun bulunduğu testten herhangi bir soruyu yapan öğrencilerin puanına 1 soru ekleneceğini de sözlerine ekledi.

Barış BUDANOĞLU