Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun'da eğitim alanında yapılan çalışmalarla birlikte liselere yerleştirme puanlarında artış yaşandığını söyledi. Müdür Esen, ''Kapasitemizin var olduğunun farkındayız, bütün eğitim camiası olarak çaba göstermeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN, TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Samsun'da bir önceki yıla göre Liselere Yerleştirmeye Esas Puanlarda (YEP) 25 puan artış olduğunu kaydeden Esen, ''Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonucunun açıklanmasından sonra bu yılki yerleştirmeye esas puanlar da belli oldu. Yapılan analizde geçtiğimiz yıl 313 olan yerleştirmeye esas puan ortalamasının, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyguladığı Maarif Hareketi Projesi ve diğer çalışmalarla birlikte bu yıl 25 puan artarak 338'e yükseldiği görüldü. Puanlamada esas alınan Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin ise tamamında Samsun, Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı'' diye konuştu.

DAHA DA İYİ OLMAKTA İDDİALIYIZ

Samsun eğitiminin geçmişe göre daha iyi olma yolunda ilerlediğini belirten Esen, ''Daha da iyi olma konusunda da çok iddialıyız. Eğitim iyiye gidiyor, eksiklikleri de biliyoruz. Bu yönüyle kapasitemizin var olduğunun farkındayız. Bunu ortaya çıkararak başarımızı yükseltmek için yöneticisiyle, öğretmeniyle ve öğrencisiyle bütün eğitim camiası olarak çaba göstermeye devam edeceğiz' dedi.

Zerrin SOMUNCU