2008 Pekin Olimpiyatları'nı televizyondan izleyen Demet Parlak, 'Bir gün ben de onlar gibi olacağım' diyerek 2010 yılında atletizme başladı. Ancak, Parlak ailesi, Demet'in okulunu aksatacağı düşüncesiyle atletizmi bırakmasını istedi. Atlet olmaya karar veren Demet ise ailesine atletizmi bıraktığını ve okulun basketbol takımına seçildiğini söyleyerek atletizme devam etti.

Oldukça başarılı bir atlet olarak dikkat çeken Demet Parlak, sürekli kendi ve üst yaş kategorilerinin rekorlarını kırdı. Bir süre sonra Demet'in başarılarını gören Parlak ailesi de bu atletizme devam etmesine izin verdi.

Demet Parlak, ailesinin de desteği ile Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (THOM) Ukraynalı antrenör Oleksondr Smakin ve İbrahim Halil Aydın ile çalışmalarını sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Atletik İstanbul Salon Şampiyonası'nda 4.25 atlayan Demet Parlak, 'U23 yaş altı ve büyük bayanlar salon Türkiye rekorunu kırdı. Demet Parlak, son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Salon Olimpik Baraj Yarışmasında 4.26 atlayarak rekorunu yineledi.

'2020 TOKYO OLİMPİYATLARINDA MADALYA İSTİYORUM'
Büyükler Balkan Salon Şampiyonası'nda 4.25 atlayarak şampiyon olan Demet Parlak, 'Şuanda açık hava büyükler ve gençler rekorunun sahibiyim. Kapalıda gençler, büyükler, U23 yaş altı Türkiye rekorlarının sahibiyim. Balkan Şampiyonuyum. Avrupa Şampiyonası 9.'suyum. Avrupa Şampiyonasına 3. olarak gitmiştim. Hocamı götürmedikleri için finalde 9. oldum. Eğer hocam gelseydi ve kendi derecemi atlasaydım 2. oluyordum. Geçen hafta 4.26 atladım. Büyükler ve U23 yaş altı Türkiye rekorunu kırdım' dedi.

Hayalinin Ağustos ayında Rio'da düzenlenecek olimpiyatlara gitmek olduğunu söyleyen Demet Parlak, 'Olimpiyat barajı 4.50. benim de 24 santim farkım kaldı. Barajı geçip bu dalda olimpiyatlara giden ilk kadın sporcu olmayı hedefliyorum. Olimpiyatta 4.55-4.60 atlarsa finalde yarışacağımı düşünüyorum. İlk hedefim olimpiyat barajını geçmek. 2016 Rio Olimpiyatları benim için tecrübe olacak. Büyük bir arenada örnek aldığım kişilerle yarışacağım. 2020'de Tokyo Olimpiyatları var. Tokyo'ya gidip madalya almak istiyorum' diye konuştu.