Samsun Jandarma Komutanlığı Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Büyüklü Jandarma Komutanlığı ekiplerince Tekkeköy'de düzenlenilen iki farklı uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 500 gram kubar esrar ile 130 kök hint keneviri ve çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirilirken 3 şüpheli gözaltına alındı.
Jandarma ekiplerinin yaptığı istihbari çalışma neticesinde, Tekkeköy İlçesi Seymenler Mahallesi'nde uyuşturucu yetiştirildiği tespit edildi. Ardından belirlenen şahısların ikametmerine yönelik operasyon düzenlendi.
Selahattin C'ye ait ikamete arama için giden ekipleri fark eden Selahattin C'nin eşi Ayşe C. poşet içerisinde 1 kilogram kubar esrar camdan dışarı attı. İkamette arama yapan ekipler, evin bahçesinde dikili 123 kök Hint keneviri ile 1 ruhsatsız tabanca, 28 tabanca mermisi ile 128 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Şüpheli karı koca gözaltına alındı. Zübeyir Y'nin ikametinde de arama yapan ekipler, tarlasına ekili 7 kök keneviri ile evinde halının altına saklanmış 500 gram kubar esrar buldu. Zanlı gözaltına alındı.
Büyüklü Jandarma Komutanlığına götürülen zanlılardan Zübeyir Y. alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor. Operasyona narkotik köpeği "İbre" de katıldı.
Tayfur KARA​