Apple'ın gelecek yıl için harcamayı planladığı rakam aslında HBO'nun yıllık harcamasının yarısı kadar. Ancak Apple bu bütçe ile piyasaya 10 dizi sürmeyi kafaya koymuş gibi görünüyor. Öyle ki Apple'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue basına Game of Thrones'a rakip olacak diziler üretmek istediklerini söylüyor.

Apple daha önce de içerik alanında çalışmalar yaptı. Ancak sonucun çok da başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Planet of the Apps ve Carpool Karaoke eleştirmenler tarafından çok da beğeni toplamadı. Üstelik bu programlara sadece Apple Music üzerinden kısıtlı bir erişim söz konusuydu.

Bunun yanı sıra şimdiye kadar Apple'ın da içerik kısmına öncelik verdiği söylenemez. Zira artık güzel bir bütçe ve video programlama departmanındaki yetenekli insanların önceliğinde daha güzel işler ortaya çıkabilir.

Basında yer alan haberlere göre Sony'nn kıdemli çalışanları Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg geçtiğimiz aylarda işe alındı. Ağustos'ta işe başlayan ikili aynı zamanda Apple Music ekibinin sorumluluğundaki video prodüksiyon işlerini de devraldı. Bir yandan da yeni program ve dizi alımı için Hollywood ile görüşmeler başlatıldı.

Yeni dizi ve programların ne zaman başlayacağı hala belirsizliğini korurken Planet of the Apps ve Carpool Karaoke 'nin faaliyetleri Apple Music çatısı altında devam ediyor. Apple'ın yatırımını iki kat arttıracağı internet Televizyonu alanında yeni girişimler de söz konusu olacaktır.

Yeni iPhone ve Apple Watch modellerinin duyurulacağı Eylül ayında Apple TV'nin de 4K'yı destekleyen yeni modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Belki de Apple karşımıza Netflix'in dijitalliğini geride bırakan daha fiziksel bir ürün ile çıkacaktır.

WEBRAZZİ