Kamyon kasasında oluşturduğu dürümcü dükkanı için patent başvurusunda bulunan Samsunlu girişimcinin hedefi, iş yerini zincir haline getirmek. Adem Aydın, yaptığı açıklamada, 28 yıldır yiyecek sektöründe çalıştığını söyledi.

"Garip Ali" lakabıyla bilinen babasının seyyar arabada çay, menemen, sucuklu yumurta ve yöresel yemek satarak geçimini sağladığını anlatan Aydın, daha sonra işini büyütüp Ankara yolu üzerinde çadır restoran açtığını belirtti.

BORÇ PARAYLA BAŞLADI
Kendisinin uzun süre babasıyla çalıştıktan sonra 7 yıl önce kamyon kasasında seyyar dürümcü açma fikrini hayata geçirdiğini dile getiren Aydın, "Yakınlarımdan aldığım borç ile önce kamyon satın aldım. Sonra kamyonun kasasını gerekli düzenlemelerle dürümcüye çevirdim. Kamyonu yaptırdıktan sonra 3 ay yer aradım. Aldığım izinle kamyonu Ondokuz Mayıs Sanayi girişindeki yola koydum. Allah 'Yürü ya kulum' dedi. Biz de devam ettik. İşlerimiz çok iyi gitti." diye konuştu.

ARAZİ VE EV SATIN ALDI
Aydın, 3 ay önce kamyonun belediye ekiplerince kaldırılmak istendiğini, bu nedenle yine yer arayışına girdiğini anlatarak, "Kamyonun yol kenarında durmasının uygun olmadığını söylediler. Ben de kamyonumu kaldırmak zorunda kaldım. Yine yer arayışına geçtim. Hurdacılar Sitesi mevkisinde bir yer buldum. Kamyonu koymak istediğimiz yerin arkasında satılık bahçeli bir ev vardı. Buradaki evi satın aldım. Şimdi kendi arazimize koyduğumuz kamyonda satışlarımızı yapıyoruz." dedi.

PATENT BAŞVURUSU YAPTI
Kamyon kasasında dürümcülükten kazandığı parayla Kirazlık Sanayi Sitesi'nde 3 yıl önce bir restoran açtığını belirten Aydın, "Buna rağmen eski iş yerimden de vazgeçmedim. Orada da bir müşterim kitlem vardı. Bu nedenle 'Garip Ali Kamyon Dürüm' ismi için Türk Patent Enstitüsüne patent başvurusunda bulundum. Hedefim kamyon dürümcüye ile Türkiye genelinde zincir haline getirmek. İlk önce Samsun, daha sonra çevre illere bunu yaymak istiyorum. Gidebildiğim yere kadar gideceğim" diye konuştu.