Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AB Bakanı Volkan Bozkır ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da katıldığı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen DEİK Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nda bir konuşma yaptı.

İSTİKRAR KORUNUYOR
Bakan Elitaş, komşu ülkelerdeki siyasi ve ekonomik sıkıntılara rağmen istikrarın korunduğunu anlatarak, Türkiye'nin güven veren ve öngörülebilir yatırım ortamıyla 2003-2015 döneminde 165,4 milyar dolar yabancı yatırım çektiğini ifade etti. Elitaş, 'Dile kolay. 2002'ye kadar çekebildiğimiz yatırım miktarı sadece 15,1 milyar dolardı. Sadece geçen sene 16,8 milyar dolar yatırım çekmeyi başardık dedi.

BİZ UZAĞA GİDECEĞİZ
Türkiye'nin, atacağı güçlü ve kararlı adımlarla küresel arenada yeni pazarlar bulmaya yatırımlarda uluslararası ve bölgesel bir üs olmaya 2016 yılı ve sonrasında da devam edeceğini anlatan Elitaş, 'Biz uzağa gideceğiz, uzağa giderken de birbirimize yakın olacağız. İnşallah bu toplantı, arzuladığımız koordinasyonu sağlamamız ve birlikte yol almamız için bir vesile olacak' dedi.