Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan ikiz çocuk annesi 35 yaşındaki Gülşah Sandıkçı, kırtasiye ve ofis malzemeleri ticareti yaptığını, çocuklarına hamile kaldığında işi bıraktığını ancak bu süre içerisinde kendisinin çocukluktan beri elinin yatkın olduğu çizim işlerine yeniden sarılarak dövme yapmaya başladığını dile getirdi.

Sandıkçı, "Çocukluğumdan beri çizimlerim iyiydi. Sonra dövme sanatının içine girdim. Bir sene boyunca işin ustalarından çeşitli eğitimler alarak dövme yapmaya başladım" dedi.

ŞAŞIRTICI GELİYOR
İnsanların kendisini gördüğü zaman çok şaşırdığını ve dövme yapmasının insanlara tuhaf geldiğini söyleyen Gülşah Sandıkçı, "İnsanlara bir kadının dövme yapması şaşırtıcı geliyor. Ben işimi severek yapıyorum. Çizim yapmaktan zevk alıyorum" diye konuştu.

AMATÖRLERE YAPTIRMAYIN
Dövmede hijyenin çok önemli olduğunu söyleyen ve dövme harici piercing, kaş ve dudak uygulamaları da yaptığını söyleyen Sandıkçı, insanların çok dikkatli olmasını herkese vücutlarına uygulama yapmamaları gerektiğini belirterek, "Kullanılan malzemelerin kişiye özel açılmış olması son derece önemli. 18 yaş altı olanlara yapmıyorum. 18 yaş altına anne ve baba isterse yapıyoruz. İnsanlarımız dövmelerini amatör insanlara yaptırmasınlar. Çünkü hijyenik acıdan sorunlar olabilir ve ileride pişmanlık açısından da sıkıntı yaşayabilirler" diye konuştu.