Samsun'un Bafra İlçesi'nde 52. Kütüphane Haftası törenle kutlandı. Hasan Çakın Halk Kütüphanesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen kutlamaya Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Hakan Arıkan, daire müdürleri, mahalle muhtarları, okullardan öğretmen ve öğrenciler, şairler katıldı.

Hasan Çakın Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'ndaki programda sayfı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından KÜSADER başkanı Gülseren Aktaş, 'Kolaylı Neyzen Tevfik'in hayatını anlattı. Bafralı şairler Aziz Kasa'nın çaldığı ney eşliğinde güne özel şiirlerini okudular. Remziye ve Hüseyin Cezayirlinin beraber çalıştırdığı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, 'Kitabın ne kadar faydalı olduğunu' anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

Hasan Çakın Halk Kütüphanesi'nde en çok kitap okuyanlara ödül verildi. Yetişkinlerde 80 kitap okuyan Serpil Gül Çakır, 87 kitap okuyan ilkokul öğrencisi Ömer Talha Toprakçı, 70 kitap okuyan ortaokul öğrencisi Elif Ocak ve 122 kitap okuyan lise öğırencisi Tuğçe Demir'e ödülleri Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından verildi. Bafralı şairlere ise Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş belgelerini verdi.