Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi'nin hazırladığı, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteklediği, sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi amacıyla başlatılan 'Genciz Projesi' basına tanıtıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı'nca desteklenen projenin Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerinde uygulanacağı, 15-29 yaş arası işsiz gençlere girişimcilik, genel beceri eğitimi ve mesleki kurslar verilerek genç istihdamının desteklenmesi, genç işsizlik oranının azaltılması ve genç girişimcilerin iş yeri sahibi olmalarının amaçlandığı açıklandı.

Proje sonunda 60 kursiyerin yüzde 20'sinin iş planı hazırlayarak KOSGEB'e sunmaları, 40 kursiyerin yüzde 50'sinin de tekstil sektöründe istihdamının hedeflendiği belirtildi.

YÜZ GENÇ MESLEK SAHİBİ OLACAK
Proje hakkında bilgi veren İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Genciz Projesi yürütücüsü Ahmet Gencay, 'Genç kadınlar ve engelli gençlere öncelik verilmesi koşuluyla en az ilköğretim mezunu işsiz 15-29 yaş arası 100 gence mesleki beceri ve girişimcilik becerilerinin arttırılması yoluyla iş bulma ve öncelikli sektörlerde iş kurmalarını desteklenecek" dedi.

EVDE OTURANA İŞ VERMEZLER
Gençlere evde oturmamaları konusunda çağrı yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ise şunları söyledi: "Gençlerimiz evde oturup iş beklemesinler. Evde oturan kişiye iş vermezler. Merdivenin basamakları birer birer çıkılır. Gençler gelip bu projelerden faydalansınlar. İş arasınlar, nasiplerini İŞKUR'dan Çıraklık Eğitim Merkezinden arasınlar ama mutlaka arasınlar. Bakın çok güzel imkanlar var bu projede bunlardan biridir. Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinin Genciz Projesi Avrupa Birliği Fonlarından kazandırılan çok önemli bir projedir. Lütfen bu proje kriterlerine uyan insanlar gelsinler ve birer meslek sahibi olsunlar."

Ümit CEYLAN