Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin ve Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Bedir, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'u makamında ziyaret etti.

MİLAT SAYILACAK REFORM


Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Şahin, yıllardır Ayvacık İlçesinin yüksek mahallelerinde vakıf arazileri üzerinde yerleşik olarak yaşayan ve çiftçilik yapan vatandaşların bu sorununu tamamen ortadan kaldıracak ve milat sayılacak bir reformu önümüzdeki aylar içerisinde gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

ORTAK PAYDA HİZMET
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ise, 5 yıldır ilçedeki bazı vatandaşların vakıf arazilerinde oturmalarından kaynaklı gerek imar gerekse tarımsal faaliyetlerde yaşadıkları mağduriyetin ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirterek, "Mülkiyet sorunlarının ortandan kalkması için tarihi bir fırsatın değerlendirilmesi ile vatandaşlarımız artık böyle bir sorun yaşamayacak.Hükumetimizin çalışmaları neticesinde yıllarca mağdur olan halkımızın mağduriyetlerinin çözümü noktasında önemli kararlar alınmış ve çalışmalar başlatılmıştır. 3,5 ay gibi kısa bir süre içerisinde halkımızın bu konudaki mağduriyetlerinin giderilecek olmasından dolayı mutluyuz. Sayın Vakıflar Bölge Müdürüme nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak paydası Ayvacık'a hizmeti en güzeliyle kazandırmaktır" diye konuştu.