Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde çiftçilikle uğraşan Şahin Sevinç'in ineği bir süre önce doğum yaptı. Yeni doğan buzağının üç çenesi ve üç dili olduğunu görünce büyük şaşkınlık yaşayan Sevinç, hayvanı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirdi.

BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİK
Buzağıyı muayene eden Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özak, yaptığı açıklamada, bugüne kadar böyle bir olguya dünya literatüründe rastlanmadığını söyledi. Buzağının, üç çenesi ve üç dili bulunduğu için annesini ememediğini anlatan Özak, "Buzağıyı midesine saldığımız hortumla besliyoruz. Normalin dışında üç çeneli ve üç dilli olarak doğan buzağıyı ameliyatla sağlığına kavuşturacağız. Dünya literatüründe ilk kez böyle bir olguyla karşılaşıyoruz. Görünce çok şaşırdık, böyle bir anomali hiç görmemiştik" ifadelerini kullandı.

AMELİYAT EDİLECEK
Ameliyatın zor ve uzun soluklu olacağının altını çizen Özak, "Buzağımızın genel sağlık durumu iyi. Şimdilik beslenmesini özel olarak yapıyoruz. Fakat ameliyattan sonra kendi başına beslenebilecek. Ameliyatı, alanında uzman iki veteriner hekim ve asistan arkadaşımla gerçekleştireceğiz'' dedi.

Buzağının sahibi Şahin Sevinç ise ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını dile getirdi. Doğumun ardından buzağıyı kontrol edince çok şaşırdığını anlatan Sevinç, "Annesini ememeyen buzağının durumuna üzüldüğüm için hayvan hastanesine getirdim. İnşallah tedavisi başarılı olur'' diye konuştu.