2017 yılı Toplu Sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen'in, hükümetin ilk yıl için yüzde 4+3,5, ikinci yıl içinse yüzde 4+5'lik teklifini kabul etmesinin ardından Kamu-Sen İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu, yapılan anlaşmayı eleştirdi.

TARİHİ BAŞARISIZLIK

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kamu-Sen İl Temsilcisi Levent Kuruoğlu, "Memur-Sen, toplu sözleşmede ilk yıl için yüzde 4+3,5 zam, ikinci yıl için de yüzde 4+5 zamma imza attı. Bunun haricinde sosyal haklarda bir gelişme yaşanmadı. Bu rakamlar memurlar açısından kabul edilebilir değil. Böyle bir anlaşmaya imza atmak, tarihi başarısızlıktır. Zam oranlarının enflasyon rakamlarının altında sürünüyor olması, beceriksizlik ve kabiliyetsizliklerinden kaynaklanan, hükümete yalakalıkla bu işlerin olabileceğini düşünen bir sendikacılık anlayışının sonucudur" dedi.

ÜMİTLER MASADA KALDI

Yapılan anlaşma ile memurun ve emeklinin tüm ümitlerinin masada kaldığını ifade eden Kuruoğlu, "2013 ve 2015 yılında 'tarihi başarı' olarak ifade ettikleri, ancak yaşanan kayıplarla 'tarihi hezimete' dönüşen toplu sözleşmelere daha beteri 2017 yılında eklendi. Yetkili konfederasyon, hükümetin yüzde 3,5 + 3,5 teklifini 'müzakere edilebilir ama kabul edilemez' bulmuş, 'kalemi elimize verdiler ama mürekkebi yok. Adaletin kapısı açıldı, kalkınmanın kapısı açılmadı' demiştir. Şimdi soralım, 'kalemin mürekkebi üç buçuğu dört yapınca mı dolmuş oldu? Kalkınmanın kapısı 0.5 puan artınca mı açıldı? Sendikacılık farkından kaynaklı olarak hükümet, kamu işçisine verdiği zammı sıra memura gelince sakınmıştır. Kamu işçisine yüzde 12.5, bunların yanında ikramiyelerine 250 TL, 3 bin TL altında alanlara 90 TL iyileştirme yapan aynı siyasal iktidar, memura gelince kesenin ağzını sıkı sıkı bağlıyor. Bu sendikacılık farkıdır" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU