Samsun Atakum Mimar Sinan Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri evlerinde hazırlattıkları kek, börek, yaprak sarması, pasta, kurabiye ve yöresel ekmekler ile yazdıkları mektupları, Samsun Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Yüksekova'daki güvenlik güçlerine gönderdi.

Yiyecekleri yerken bir yandan da Türk bayraklarının çizildiği, el yazısıyla hazırlanan mektupları okuyan güvenlik güçleri, duygusal anlar yaşadı.

ALLAH YARDIMCILARI OLSUN
Mektup ve yiyecek gönderen öğrencilerden Cancu Kırca, babasının da polis olduğunu, mektubunu onların yaptığı işin zorluğunun bilinciyle yazdığını söyledi. Mektubunda duygularını dile getirdiğini belirten Kırca, şöyle konuştu: "Mektubu, onlara duyduğumuz gurur ve sevgiyle yazdım. Kaleme alırken şehitlerimizi düşününce çok duygulandım. Gurur duyduğumuzu, güvende olduğumuzu, onlar sayesinde burada rahat yaşayabildiğimizi anlatmaya çalıştım. Mektubu, babamın da orada olabileceğini, orada görev yapan polislerin çocuklarını da düşünerek yazdım. Allah onların yardımcısı olsun."

KENDİLERİNİ FEDA EDİYORLAR
Öğrencilerden Azra Tosun da mektubunda güvenlik güçlerine layık şeyler yazmak için çok uzun süre düşündüğünü anlattı. Tamamen içinden gelen duyguları kaleme aldığını bildiren Tosun, şunları kaydetti: "Mektubumda onların nasıl cesurca bu işi yaptıklarını, Türkiye'yi nasıl şan ve şerefle koruduklarını anlatmaya çalıştım. Türkiye uğruna, bizim böyle rahat yaşamamız için kendilerini feda ediyorlar. Çok cesur bir şey yapıyorlar. Umarım daha fazla şehit haberi gelmez. Her zaman onlarla birlikteyiz, hep yanlarındayız."

Sudenaz Sezer ise mektubu kaleme alırken, kendisini orada görev yapan güvenlik güçlerinin çocuklarının yerine koyduğunu ifade ederek, "Allahım onları korusun ve yardımcıları olsun" dedi.