Samsun Valisi Osman Kaymak'ın ''Terbiye için öğrencileri hafif okşayabilirsiniz" sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Pedagojik anlamda öğrenci-öğretmen arasında şiddete yönelik bir ilişkinin geliştirme düşüncesi kesinlikle yanlış olduğunu söyledi.

İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Eğitim öğretimde şiddete yer olmadığını kaydeden Kara, ''Pedagojik anlamda öğrenci-öğretmen arasında şiddete yönelik bir ilişkinin geliştirme düşüncesi kesinlikle yanlış. Yıllardan bu yana yaşadığımız öğretmenlerin itibarsızlaştırılması sürecinde, okullarda şiddet uygulayan öğretmenlerimizi milli eğitim müdürlükleri çok zor durumda bıraktı. Bir öğretmenimiz, öğrencisine küçük bir fiziki müdehalede bulunduğunda veliler tarafından şikayet edildiğinin ve öğretmenlerimizin kendilerini direkt hakim ve savcı karşısında bulduğunu gördük. Dolayısıyla milli eğitim yetkileriyle sayın valimizin, söyledikleri ve yaptıkları arasında bir fark var. Biz bu cezalandırma yönteminin tek taraflı olduğunu, istenildiğinde şikayet mekanizmalarının kurulduğunu biliyoruz. Bu keyfi bir uygulamaydı, hatta komplolar kurulduğunu da gördük'' diye konuştu.

ÇAĞDAŞ EĞİTİMDEN UZAKLAŞIYORUZ

Öğrencilere uygulanacak şiddete her zaman karşı olduklarını savunan Kara, ''Öğrencilere yaklaşım şekli asla şiddet olmamalı. Ancak bu zamana dek, birçok öğretmenin cezalandırıldığını gördük. Şimdi bu çelişkiyi daha da derinleştiren, valinin açıklaması. Bundan sonra daha büyük bir kaosa neden olacağını düşünüyorum. öğrenciye okşama şeklinde de olsa bir şiddeti uygun görüyorsak, çağdaş eğitimden gittikçe uzaklaştığımızı ve okullarda bu sorunun yüksek seviyede yaşanacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU