Görev yaptığı Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl mayıs ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Doktor Kamil Furtun'un hayatı roman oldu.

Samsunlu Yazar Hanife Uzun, Furtun'un hayatını konu alan 'Ömrüne Sığmayan Cerrah' adlı romanını, Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'a hediye etti.

ROMANA KALBİMİ VERDİM


Necdet Uzun'u ziyaret ederek roman hakkında bilgiler veren Yazar Hanife Uzun, "Doktor Kamil Furtun'u hayatta iken hiç tanıma fırsatım olmadı ama menfur ölümünün ardından tesadüfen girdiğim bir terzide onun hakkında konuşulan sözlerden çok etkilendim. Daha sonra Furtun'un hayat hikayesinden etkilenerek bir roman yazmaya karar verdim. 6 aylık bir çalışma sonunda romanımı hazır hale getirdim. Bu süre zarfında Necdet Bey'in de, kendisinin çocukluk arkadaşı olduğunu öğrendim ve romanımda Necdet Bey'e de yer verdim. İnşallah kendisi okuduğunda hatıralarına dönecektir. Bu romanı okuyanlar Furtun'nun insanlığını, kişiliğini, doktorluğunu daha iyi tanıyacaklar. Romanımın eksik yönleri ve ulaşamadığım insanlar olabilir ama ben bu romana bütün kalbimi verdim" dedi.

ÖLÜMSÜZLÜĞÜNE KATKI VERDİ
Necdet Uzun ise anlamlı hediye karşısında teşekkür ederek şöyle konuştu: "Gerçekten bir anne duyarlılığı ile Doktor Kamil Furtun gibi değerli bir insana yazdıkları bence çok duygu verici. Ben öncelikle kendisine çok teşekkür ediyorum. Sevgili Furtun'a mekanı cennet olsun diyor eşi Funda ve oğlu ise sağlıklı ömürler diliyorum. Bir anlamda Kamil Furtun zaten ölümsüzleşmişti ve Hanife Hanım da buna büyük bir katkı verdi."

Yazar Hanife Uzun, 9 Nisan Cumartesi günü Ada Kültür Sanat Evi'nde gerçekleşecek imza gününe tüm Samsunluları davet etti.

Dilber BAHADIR