Terme'de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın(KOSGEB) girişimcilik belgesini almaya hak kazanan 25 kursiyer için tören düzenlendi. Terme Ticaret Odası'ndaki törene Kaymakam İlyas Gün, Belediye Başkanı Şenol Kul, Samsun KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi ve kursiyerler katıldı.

GÜN: YARDIMA HAZIRIZ
Kursiyerlere hitap eden Samsun KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, girişimci adaylarından beklentilerinin farklı iş kollarına yönelmeleri ve kazanç noktasında iyi planlama yapmaları olduğunu ifade etti.
Kursiyerleri tebrik eden Kaymakam İlyas Gün ise, girişimcilerin bir farklılık yakalayabildikleri takdirde başarıyı yakalayabileceklerini ve bu noktada her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi.
Terme TSO Başkanı Ahmet Ekmekçi de kursu başarıyla tamamlayanları girişimci adaylarını tebrik etti.

İŞYERLERİ KATKI SAĞLAYACAK
Girişimcilik kursunu tamamlayan kursiyerlerin açacakları işyerlerinin Terme ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Şenol Kul, "Girişimcilik kursunu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerimiz artık belgeli birer girişimci oldular. İnşallah açacakları işletmelerle Terme ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacaklar. Her girişimci, ilçemiz ekonomisine katkı anlamına geliyor" diye konuştu.