Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen Regaib Kandili ve Şehitlere Dua Gecesi, Atakum halkını Mimar Sinan Camisi'nde bir araya getirdi. Akşam namazı ile yatsı namazı vakitleri arasında Türkiye Kur'an-ı Kerim Okuma Şampiyonları Mustafa Özyılmaz ve Cihan Kodal'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde gerçekleşen buluşmada, vatan için canını vermekten kaçınmayan aziz şehitler için dualar edildi.

Şehitlerin anıldığı gecenin devamında Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, camiyi dolduran vatandaşlara kendi elleriyle lokma dağıttı. Yoğun katılımın sağlandığı gecede cami içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami avlusuna da sığmakta zorlandı.

Regaib Kandili'nin mübarek üç ayların habercisi olduğuna dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, program çıkışında vatandaşlarla tek tek kucaklaşarak kandillerini kutladı. Başkan Taşçı, 'Dini geceler, kucaklaşmanın, birlik ve beraberliğin, aynı dualarda buluşmanın zamanıdır. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde, mübarek Regaib Kandili'nde ülkemiz için, milletimiz için dua ettik. Ülkemizi hedef alan şer odaklarının saldırılarında şehit olan askerlerimizi, polislerimizi dualarla andık. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin mübarek gecesini kutluyoruz. Edilen duaların kabul olmasını, ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim olmasını diliyoruz' şeklinde konuştu.