Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yurt, Tekkeköy İlçesi'nde inşaatı süren Avrupa Birliği'nden 45 milyon avro hibeli Lojistik Köy'ün bitiş tarihi olan 2017'de tamamlanmaması halinde ortak kurumların büyük mağduriyet yaşayacağını ifade etti.

KURUMLAR İNİSİYATİF KULLANSIN
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Lojistik Köy'deki problemlerin çözümü için diğer kurumların hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydeden Yurt, ''Lojistik Köy'de sosyal tesis projelerine devam ediyoruz. Köyün içerisinde bulunan 2 kanalın dere islahının ve tanziminin gerçekleşmesi gerekiyor. Sahada drenaj problemi var. Eğer bu proje zamanında bitirilmezse çok büyük cezai müyeddiyesi var. Yüzde 80'i, 90'ı bitirilse fakat demir yolları tamamlanmadı veya drenaj problemini çözemediniz, projeye para ödeyen kuruluş bütün parayı geri talep ederek süreci iptal ediyor. Dolayısıyla buraya verilen paranın ortaklar tarafından geri ödenmesi mümkün değil. Çok büyük bir mağduriyete neden olabilir. O nedenle gerek Devlet Su İşleri gerekse Devlet Demir Yolları'nın hatla alakalı çalışmalarını mutlaka yürütmesi gerekiyor ki bu proje 2017'de tamamlansın. Bununla ilgili kurumlara gerekli yazılar gidecek, inisiyatif kullanmalarını rica ediyorum" dedi.

HEMZEMİN OLACAK
Yurt, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yer teslimiyle alakalı basına da yansıyan sıkıntılar ve itirazlar var. Devlet Demir Yolları'nın Çarşamba hattı 20-30 yıl atıl kalmış, buranın altyapısını üstyapısının yapılması gerekiyordu. Lojistik Köy'e gidecek olan, Canik'teki alışveriş merkezinin olduğu yerde köprülü kavşak projesi vardı, bildiğim kadarıyla köprülü kavşağa alışveriş merkezi itiraz ediyor. Dolayısıyla oradaki demiryolu geçişini hemzemin geçişi yapacağız. O projenin onaylanmadığını bahane ederek hatlarımızda bir gecikme olmaması lazım. Sivas hattından gelip de lojistik köye dönen, Mert Irmağı'nın üzerinden bir köprüyle Gelemen hattına bağlanan hattın mutlaka ama mutlaka yeni haliyle halledilmesi lazım.''

Zerrin SOMUNCU