Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde geçtiğimiz yıl mayıs ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Kamil Furtun'un hayatı roman oldu.

Samsunlu Yazar Hanife Uzun, Furtun'un hayatını konu alan 'Ömrüne Sığmayan Cerrah' adlı romanına düzenlediği imza gününde Furtun'un eşi Dr. Funda Furtun da hem kendisi hem de yakın çevresi için kitap imzalattı.

BURUK BİR SEVİNÇ
Furtun'un hayat hikayesinden etkilenerek romanını yazdığını ifade eden Uzun, ''Ölümünün hemen ardından, insanların onun hakkında söylediği iyi şeyleri duyduktan sonra 'Samsun'dan böyle bir doktor mu geçmiş' diyerek araştırmaya başladım. Ailesiyle ve yakın çevresiyle görüşerek hayat hikayesini öğrendim ve romanımı yazdım. Keşke Kamil Beyi bu vesileyle tanımasaydım. Hem üzgünüm hem de buruk bir sevincim var. Çünkü O'nu Samsun'a tanıtmak ve anlatmak için yazdım bu romanı. Şu ana kadar olan ilgiden memnunum. İmza günüme Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun da gelerek beni çok mutlu etti. Kitabımın yazılma sürecinde bana destek olan herkese çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU