2016 yılı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 19 Mayıs İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet' temalı program 19 Mayıs Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleşti.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları ve Sinevizyon gösterilerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz tarafından, Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet konulu konferans verildi.

BEĞENİ TOPLADI
Konferansın ardından 19 Mayıs İlçe Müftülüğü Tiyatro Ekibi tarafından 4 perdelik Hz. Vahşi'nin Müslüman oluşu isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. İlçe Müftüsü Emin Patan ve Din görevlilerinin oynadığı tiyatro gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni kazandı. Programda konuşma yapan 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan, Programda maddi ve manevi destek sağlayan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'na ve ekibine teşekkür etti.

BAŞKAN KUTLADI
Programın sonunda söz alan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, "Bu kadar güzel bir organizasyonu gerçekleştiren İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Takdire Şayan bir tiyatro gösterisi izledik. Bu kadar yoğun bir katılımın olması da bizleri son derece memnun etti. Bu akşam bir kez daha anladık ki bu salon artık ilçemize yetmiyor. Yeni bir Kültür Merkezi için proje çalışmalarımız bitti, İnşallah kısa süre içerisinde inşaatına başlayarak hizmete sunacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle ilk-orta ve lise okulları arasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, bisiklet, tablet, bilgisayar ve akıllı telefon hediye edildi.