Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi'nin düzenlediği ''Yargıda Yaşanan Deprem ve Siyasal Sürece Etkileri'' isimli panele katıldı.

Panel öncesi basın açıklaması yapan Cihaner, Türkiye'de yargıya olan güvenin yüzde 20'lere ulaştığını ifade ederek ''Bu sorun artık topyekün devleti ve toplumu ilgilendiriyor'' dedi

HUKUK HAYATIN HER ALANINDA
İktidarın yargıyı kendi çıkarları doğrultusunda kullanacakları bir enstürüman olmasından çıkarması gerektiğini ifade eden Cihaner, ''Öncelikle kendilerinin hukuk devleti kavramına ve hukuk devletine inanmaları gerekir ki sorun da çözülebilsin. Eğer bir ülkede yargıya olan güven yüzde 20'lere ulaştı ve bu artık sadece hukuk ya da yargı mensuplarını ilgilendiren sorun olmaktan çıkıp, topyekün devleti ve toplumu ilgilendiren bir sorun haline dönüştü. İlk adım ve en önemlisi iktidarın soruna sağlıklı bir yerden yaklaşmasıyla atılabilir. Aksi takdirde ülke harabeye dönüşecek. Çünkü hukuk dediğimiz olgu hayatının her alanını ilgilendiriyor. Son dönemde yaşanan skandallar, Ensar Vakfı'ndan yaşanan çocuk istismarından tutun Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına kadar hepsi bir şekilde hukukla temas ediyor. Eğer sağlıklı bir hukuki perspektif gerçekleşmezse bunların hepsi yıkım olarak ülkeye geri döner'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU