Çankaya Belediyesi, değerlerine sahip çıkmayı sürdürüyor. Parklarına bilim, sanat, edebiyat, spor ve siyaset dünyasına değer kazandırmış insanlar ile şehitlerinin adlarını veren Çankaya Belediyesi, bu isimleri yeni nesillere aktarıyor. Bugüne kadar Bülent Ecevit, Tarık Akan, Muammer Aksoy, İlhan Cavcav, Cahit Sıtkı Tarancı, Fethi Sekin ve Tuncel Kurtiz gibi onlarca değerinin ismini parklarında yaşatan Çankaya Belediyesi, Aziz Sancar'ın adına da yeni bir park yapıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 'Toplumsal değerlerimize yalnızca aramızdan ayrıldıklarında değil, hayattayken de sahip çıkmalı ve verdiğimiz değeri göstermeliyiz' dedi. Aziz Sancar'ın büyük bir başarıya imza attığının altını çizen Taşdelen; 'Anadolu'nun bağrından çıkan çok değerli hocamız Prof. Dr. Aziz Sancar, insanlığa büyük katkı sağlayacak çalışmalarını Nobel Ödülü ile taçlandırdı. Biz de onun adını Çankaya'da bir parkımıza vererek yaşatma kararı aldık. Bundan büyük bir onur duyuyoruz' ifadelerinde bulundu.
Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları ile 2015 yılında 'Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar'ın adını taşıyan park, DNA teması ile dikkat çekiyor. DNA sarmalından esinlenerek tasarlanan yeni park, 10 bin 400 metrekare alana kuruluyor. Çocuk oyun alanı, havuzlar, oturma alanları ve meydan gibi aktif olarak kullanılacak mekanları 'aktivite sarmalı' üzerinde konumlandırılan yeni park, koşu yolu ile fitness alanına da sahip olacak.
Park, Yukarı Öveçler Mahallesi Lizbon Caddesi 1288. Sokak ile 1238. Cadde arasında yer alacak. Nobel Kimya Ödülü'nü kazanarak adını bilim dünyasına altın harflerle yazdıran akademisyen, biyokimyager, moleküler biyolog ve bilim insanı unvanlarına sahip olan 71 yaşındaki Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı 30 Kasım'da açılacak bu yeni parkla birlikte Çankaya'da yaşayacak.