Uluslararası Samsun Çarşamba Havaalanı, 7 Ağustos'ta kapanmış ve 3 ay sürecek bakıma alınmıştı. Aradan geçen 1 aylık süreç en çok işadamlarını etkiledi. Orta Karadeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (ORKASİFED) Başkanı Emin Bahri Uğurlu ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan yaşadıkları sıkıntıyı, "1 aydır eziyet çekiyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

EKSPRES ULAŞIM ÖNERİSİ

ORKASİFED Başkanı Emin Bahri Uğurlu, yatırımcıları Samsun'a getirmekte zorlandıklarını ifade ederek, "Ben 20 yıl önce de buna benzer sıkıntı yaşamıştım. Şimdi de uçak olmayınca yatırımcı gelmiyor. Çünkü işadamları için zaman önemli. Ben Merzifon Havaalanı'nın biraz daha hareketleneceğini umut ediyordum fakat öğrendiğim kadarıyla askeri havaalanı olduğu için seferlerde artış yapılamıyormuş. Ordu-Giresun ve Sinop'taki havaalanlarında servis ulaşımı 5 saat önceden yapılıyor. Yani artık 'uçma' der gibi bir durum oluştu. Havaalanının kapanması belki bir gereklilikti ama diğer havaalanlarına ulaşımı da düzenleyemediler. Yatırımcıya, işadamına, akademisyene, herkese eziyet bu. Buradan bir ekspres sefer çıkarılması lazım. Bu saatten sonra yapılacak olan belirtilen sürede bitirilmesidir" dedi.

ŞEHİR AÇISINDAN OLUMSUZ

Çalışmanın şehir için büyük sıkıntı ortaya çıkardığını belirten ASKON Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, "Sektörümle ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Ama genel olarak burada insanlara büyük bir sıkıntı yaşattı. Hem bayram olması, hem yaz sezonunun sonuna denk gelmesi büyük problem oldu. Diğer havaalanlarını tercih ederek işlerini halletmeye çalışan insanlara büyük eziyet oldu, zaman kaybı oldu. Bir yandan da ekstra paralar ödediler. Havaalanı kapatılması şehir açısından olumsuz bir durumdur. Fakat pistin kapatılmasının zorunlu olması, ikinci bir pistin maliyetli olması bu durumu zorunlu kıldı. Yapacak fazla bir şey yok. İnşallah yapılan çalışmalar bir an önce biter ve uçuşların başlar da mağduriyetler ortadan kalkar" diye konuştu.

Barış BUDANOĞLU