Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nda birleştirilmiş sınıfta 7 yıldır öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, köy okullarının iç ve dış donanımının yenilenmesi, köyde eğitim gören öğrencilerin akademik ve sosyal yaşantılarının çeşitlendirilip geliştirilmesi, köy kadınlarının okuma yazma eğitimleri, kültür ve sanatla tanıştırılması ve kadınların meslek edinmelerine yönelik projeler geliştirdi.

'DÜNYA EĞİTİM SEMPOZYUMU'
Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, yaptığı çalışmalar dolayısıyla 2012 yılında "Yılın Mesleğinde Fark Yaratan Öğretmeni", 2013 yılında "eğitim alanında en idealist kadın" ödülünün ardından 2014 yılında da Varkey Gems Vakfı'nın düzenlediği Küresel Öğretmen Ödülleri yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren Livaneli, seçilen 50 öğretmenle Dubai'de düzenlenen "Dünya Eğitim Sempozyumu"na katılarak görüşlerini dile getirdi.

BÜYÜK GURUR DUYDUM
Livaneli, yaptığı açıklamada, platformun dünyada öğretmenin önemini vurgulamayı amaçladığını söyledi.

Yarışmada 127 ülkeden 5 bin aday arasından Türkiye'yi temsilen 50 kişi arasına kalmasının onur verici olduğunu dile getiren Livaneli, "Dubai'deki Dünya Eğitim Sempozyumu'na Türkiye'yi temsilen gittim. Küçücük birleştirilmiş sınıflı bir köy okulu öğretmeniyim. Bu benim ufkumu çok fazla açtı. Hem gurur duymamı hem de birçok ülkeden meslektaşlarımla tanışmamı, kaynaşmamı, mesleki paylaşımlarda bulunmamı sağladı" dedi.