Samsun Valisi İbrahim Şahin, Turizm Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, turizmin iş istihdamı ve kazandırdığı ekonomik gelirleri ile ülkelerin gelişmesini, kalkınmasını sağlayan sektörlerin başında yer aldığını vurguladı.

POTANSİYEL ÇOK YÜKSEK
Atatürk'ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı ve bu yolda ilk adımı attığı Samsun'un doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri, deniz, kara, hava, demiryolu ulaşım imkanlarıyla Karadeniz Bölgesi'nin turizm potansiyeli en yüksek kenti olduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti: "Bu tarihi birikime sahip Samsun, bugün kayak turizminden termal turizmine, sağlık turizminden doğa ve deniz turizmine kadar birçok üstünlüğü aynı anda konuklarına sunmaktadır. Samsun, ilan edilen turizm merkezleriyle bölgenin turizm odağı olduğunu tescillemiştir. Havza 25 Mayıs Termal Turizm Merkezi ve Havza Kaplıcalar Bölgesi İmaret Mahallesi Turizm Merkezi, 19 Mayıs Turizm Merkezi, Ladik Akdağ Turizm Merkezi, Ayvacık Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Vezirköprü Turizm Merkezi ve Bafra-Kolay Turizm Merkezi ilan edilmiştir. İlimizde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınmış dünyadaki nadir doğal alanlardan biridir. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti yaklaşık 352 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan bir alandır. Burayı çok hızlı bir şekilde Samsun'un nadide bir değeri haline dönüştürmek amacındayız."

OLUMLU KATKI VERECEK
Şahin, 2017'de Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Samsun'da yapılacağını ve 120 ülkeden 6 bin civarında insan ile 10 bin spor adamının geleceğini bildirerek, ayrıca Atakum ilçesinde inşaatı yakında tamamlanacak golf sahasının da il turizmine olumlu katkı vereceğini kaydetti.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
Geçen yıl 379 bin 409'u yerli olmak üzere 416 bin 100 kişinin Samsun'u ziyaret ettiğini belirten Şahin, şunları kaydetti: "İlimizde 57 seyahat acentesi bulunmaktadır. Tarihi ve kültürel değerlerimizin yanında turizm çeşitliliğini çoğaltarak özellikle yayla, kış sporu ve termal alanlarında Samsun'u Türkiye genelinde daha da ön plana çıkarmak, önceliklerimiz arasındadır. İlimizin turizmini geliştirmek için hep birlikte ve ortak hareket etmemiz gerekmektedir. Bu nedenle rehberinden otel işletmecisine, belediyesinden kaymakamlıklarımıza, çiftçimizden sağlık personeline, yatırımcılarımızdan esnafa kadar tüm sorumlular dayanışma ve birlik içerisinde hareket etmek zorundadır. 2016 turizm sezonunun ülkemize, milletimize, ilimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı olmasını dilerim."