Samsunspor gaza bastı. Tam yol ileri devam ediyor.

9 haftalık bir duraklamanın ardından yükselişe geçebilmek önemliydi. Çocuklar, bunu başardı. İki deplasman maçından 6 puanla dönme başarısı gösterdiler.Hep söylediğimiz gibi.Önemli olan çıkışın başlangıcı olabilecek bir galibiyetti.Ardından da yakalanacak bir seri, Samsunspor için hedefi tekrar yukarılara taşımak olacaktı.Şimdi o yola girildi ve o yolda ilerleniyor.Kaybolan sinerji, tekrar yakalanmaya başlandı.Kaybolan umutlar tekrar yeşermeye başladı.Samsunspor camiasının ne kadar büyük bir camia olduğu bir kez daha görüldü.Çünkü bu krizden çıkabilmek az iş değildir.Emeği geçenleri kutlamak lazım.

Bolu maçı öncesi şartlar bizim için oldukça elverişliydi. Urfa maçının morali,oyuncuların tekrar güven kazanması,birlik beraberlik çağrıları,olumlu düşünüp olumlu davranma gibi unsurlar, bizim cephemizde önemliydi.Bolu cephesinde ise önemli oyuncuların sakatlıkları,seyircinin cezalı oluşu bize olumlu yansıyabilecek hususlardı.Tüm bunlara ilave olarak taraftarımızın bilet fiyatları ne olursa olsun Bolu'ya akın etmesi, 3 puanın habercisiydi.Maça golle başlamak bir kat daha konsantrasyonu artırdı.Deplasmanda 1-0 önde oynayan takımın nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı Samsunspor.

Bolu takımı gol pozisyonları da yakaladı ama Furkan adeta kalesinde devleşerek, dur dedi Bolu'ya.Stoperde, Fatih'in yerine Taha oynarken orta alanda Murat görev yaptı.Kim nerede oynarsa oynasın kimse yadırgamadı yerini.Tüm oyuncuların performansı artmaya devam etti.İstek,arzu her geçen gün katlanıyor.Herkes galip gelmek adına mücadele ediyor var gücüyle.Maça 3 forvet oyuncusunu da sahaya sürerek başlayan Engin Hoca, 3 puan istediğini ilan etmişti maça öncesi.Ve bu ilanı doğru okudu herkes.3 puanı cebimize koyup döndük Bolu'dan.

Kone gibi bir oyuncunun bu kadar uzun süre suskun kalması, normal değildi zaten.Geçen hafta SPOR 55 programında Kone'nin önümüzdeki maçlarda daha etkili olabileceğini söylemiştim.Bu maçta görüldü ki Kone kendine gelmiş.

Kocaman bir tebrik de taraftara.Samsun'dan ,Ankara'dan, İstanbul'dan çevre illerden Bolu'ya akın edip tribünde yerini alan ve 90 dakika hiç susmadan destek veren büyük Samsunspor taraftarı, bir kez daha imzasını attı.Sahip çıktı,yürek verdi.Bırakmadı takımını.Biliyorlardı kendilerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu ve gereğini yaptılar.Kendilerine destek veren belediyelerin de katkısına vurgu yapalım.

Şimdi evimizde oynayacağız.Seriyi devam ettirebilmek önemli.Serinin sürmesi adına evimizde oynayacak olmamız da bir avantaj.Bu avantajı da en iyi şekilde kullanacağımızdan hiç şüphem yok.Bir derbi mahiyetindeki 1461 Trabzon maçında da büyük Samsunspor taraftarı gereğini yapacaktır.Bu maçtan da alınacak 3 puanla artık bu takım iyice yol alacaktır.

Tam yol ileri Samsunum...