AK Parti Terme 6. Olağan İlçe Kongresi, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörü ve 23. Dönem Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mevcut İlçe Başkanı Ali Kılıç, tek aday olarak girdiği seçimde 310 delegenin oyunu alarak güven tazeledi.

Kongrede seçime girmek isteyen ikinci liste kriterlere uygun olmayınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE YAKIŞMADI

AK Parti Terme 6. Olağan Kongresi'nde oylama öncesinde yaşanan gerginlik hakkında açıklamada bulunan İl Başkanı Muharrem Göksel, "Kongrelerimiz parti içindeki en önemli demokrasi unsurlarımızdan biri. Kongrelerimizi birlik ve beraberlik içerisinde yürütme gayreti içerisindeyiz. Ancak maalesef üzerinde çok durduğumuz birlik ve beraberlik kavramına yakışmayan bazı olaylar Terme ilçemizdeki kongremizde yaşandı" diye konuştu.

LİSTE KRİTERLERE UYGUN DEĞİLDİ

Başkan Göksel, AK Parti'nin kongre usül ve esaslarının MKYK kararları doğrultusunda alındığını hatırlatarak, "Kongrelerde aday olmayı düşünen kişilerin bunları kesinlikle bilmesi gerekiyor. Terme ilçe kongresinde aday olarak liste sunan Hacı Bilal Aslan'ın listesi, belirlenen kriterlere uymadığı, olması gerekenden fazla yedek yönetim kurulu üyesi sunulması gerekçesi ile divan kurulu tarafından kabul edilmedi. Divanın bu kararının ardından gündemin seçimler maddesine geçilmiş olup, bu esnada Başkan Adayı Hacı Bilal Aslan ile taraftarlarınca divanın kararına tepki gösterildi. Tepki gösterenlerin büyük çoğunluğu delege olmayan hatta parti üyesi olmayan kişiler. Yaşanan bu gerginlik birlik ve beraberliğimize sekte vurmak amaçlı. Yaşanan bu hadiseye rağmen kongremizde oylama işlemi tamamlandı ve mevcut ilçe başkanımız Ali Kılıç, 310 delegenin oyunu alarak yeniden AK Parti Terme İlçe Başkanı seçilmiştir. İlçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ederim" sözlerini kaydetti.