Bir yıla yakın süredir ekranlarda görünmeyen ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'a yeni başlayacak dizisinde, yine uzun süredir ekrandan uzak kalan Cansu Dere eşlik edecek.

CANSU DERE KİMDİR?


Başarılı bir mankenken oyunculuğa geçiş yapan Cansu Dere, Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı. Dere, özellikle Sıla ve Eyşan rolleriyle tanındı.


Cansu Dere, ilk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. 2000 yılında Kanal D Miss Turkey 3. güzeli oldu ve profesyonel mankenlik yapmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nü yarıda bırakarak mankenlik mesleğine ağırlık verdi. Pek çok moda tasarımcısının defilesinde yer aldı.


2000 yılında televizyon dünyasına girdi. İlk sunuculuk deneyimini Kanal D'deki Çocuk ve Müzik programıyla yaşamıştır.
2004'te Hilal Saral'ın yönettiği Nazan karakterini oynadığı Metro Palas adlı diziyle oyunculuğa adım attı. Daha sonra Türkan Derya'nın yönettiği Alacakaranlık adlı dizide Irmak Bozoğlu karakterini canlandırdı.


Cansu Dere, 2006 - 2008 yılları arasında Sıla isimli dizide Mehmet Akif Alakurt ile birlikte başrol oynayarak popülerliğini artırdı. Sıla karakteri ile yer aldığı dizi ile hayran kazanmaya başlamıştır. 2007`de Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte rol aldığı Son Osmanlı Yandım Ali adlı, Defne karakterini oynadığı dönem filmi 1 milyonun üstünde seyirci tarafından izlendi.