Ünlü sanatçı Sibel Can geçtiğimiz akşam doğduğu semt olan Karagümrük'te görüntülendi. Sözcü'nün haberine göre Sİbel Can, hasta halasını görmeye gitti. Can gazetecilere, 'Beni nereden buldunuz? Şaşırdım çocuklar. Ben burada doğdum ve büyüdüm. Burası benim semtim. Halam rahatsızlandı ve bende onu ziyarete geldim. Ben buranın kızıyım' dedi.


SİBEL CAN HAKKINDA


Yugoslav göçmeni Engin Cangüre ve Mudanya, Bursa'lı Emine Gül Sezer Cangüre'nin ilk çocukları olarak Karagümrük semtinde doğdu. Sanatçının babası birçok ünlü soliste eşlik eden bir keman sanatçısıydı. Sibel Can 14 yaşındayken, gelen teklif üzerine oryantal olarak sahneye çıkmaya başladı. Babası Engin bey ile beraber yurt içi ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı. Dönemin bilinen mekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kulüplerde çıkan sanatçı, Nükhet Duru'nun, Fahrettin Arslan'a tavsiyesi üzerine Maksim Gazinosu'nda çıkmaya başladı ve henüz 17 yaşındayken assolist oldu.


Sibel Can yaşının küçüklüğü sebebiyle gazinonun kapatılması üzerine, Arslan'ın yardımıyla mahkemede yaşını 6 yaş büyüttü. Maksim gazinosunda Muazzez Abacı, Neşe Karaböcek ve Emel Sayın gibi ünlü isimlerle çalıştı. 1987 yılında Kervan Plak'tan ilk albümü olan 'Günah Bize'yi çıkartan Sibel Can bu albümde Orhan Gencebay'ın büyük desteğini gördü. Albüm kısa zamanda satış rekorları kırdı. İlk dönem albümlerinde yapımcısı Orhan Gencebay olmuştur.