Türkiye'yi şoke eden Özgecan Aslan cinayetinin sanığı Ahmet Suphi Altındöken, Adana Cezaevi'nde öldürülmesinin ardından 5. Gününde mezar bulabildi. İlk olarak Mersin'e getirilen ve köylülerin tepkileri üzerine köyünde mezar yeri bulamayan Altındöken ailesi, Adana'daki hiçbir belediyenin mezar yeri vermediğini ifade etmişti. Son çare olarak gidilen Altındöken'in annaannesinin köyü de cenazeyi kabul etmedi.

KÖY MUHTARI MEZARLIĞI KİLİTLEDİ

Kocaköy Mahallesi'ne Altındöken'in cenazesinin köye geldiği haberi geldiği anda muhtar mezarlığa giderek kapıya kilit vurdu. Cenazeyi defnedecek mezar da dahil olmak üzere, taşınma işlemleri için cenaze aracı dahi bulamayan ailede anne Altındöken 'Oğlum öldü artık, ne istiyorsunuz, niye gömdürmüyorsunuz? Oğlumu çöpe mi atayım.' dedi.

KÖY MUHTARI: KADAVRA OLARAK KULLANILSIN

Kocaköy Mahallesi muhtarı Rıfat Öcalan ise 'İnsanlık suçu, canlı canlı insanın bileğini kesmek... Mezarlığa koymama gibi bir yetkiye sahibim. Bu köy benim. Bu köyde ben yaşıyorum. Ben Suphi'yi basında takip ettim, tanımıyorum. Annesi bu köyden değil. Bu köyle yakından uzaktan ilgileri yok. Ninesi bu köylü. Kadavra yapsın. Devletin kadavraya ihtiyacı var. Ben kabul etsem, yine bu köyden çıkarırız.' dedi.

AİLEDEN SAVCILIKTAN YARDIM TALEBİ

Altındöken için defnedilecek mezar bulamayan aile son çare olarak savcılıktan yardım talep etti. Savcılıktan yardım talebi sonrasında Kocaköy Mahallesi muhtarı ile iletişime geçildi.

Altındöken'in nerede defnedileceği henüz bilinmezken, Kocaköy Mahallesi'nde defnedilme ihtimali olduğu ifade ediliyor.