Ladik Belediyesi, tarih ve kültür şehrine yeni eserler kazandırmaya devam ediyor.

Eserlerden ilki, ilçedeki doğal ve kültürel turizme kaynaklık edebilecek unsurların belirlenmesi, turistik değerler üzerinde farkındalık oluşturulması ve yörede turizmin gelişmesine yönelik öneriler geliştirecek olan 'Ladik Yöresi Turizm Coğrafyası' olacak.

TARİHE IŞIK TUTACAK

İkincisi, 1846 yılında Osmanlı arşivi nüfus defterlerindeki kayıtların incelenmesi sonucunda, Ladik mahalle ve köylerinde yaşayan şahısların aile lakaplarıyla birlikte isimleri, askerde olanları, özürlüleri, yaş ve fiziksel özellikleri, mahalle ve köylerin muhtar ve imamlarını kimlikleri, meslek grupları gibi nüfusa ait verilerin yer aldığı 'Ladik Nüfus Defteri (1846 Tarihli) Transkripsiyon ve Değerlendirmesi' adlı çalışmada yer bulacak.

Üçüncü eser ise, 1927 yılında 'Türk Ocağı Cemiyeti' tarafından yazılmış, Ladik'in; tarihi, coğrafi, ekonomik ve ticareti ile eğitim, sosyal, sağlık durumlarını ve bayındırlık işleri yanında, tarihi şahsiyetleri ile İstiklal Savaşı'nda kasabalıların yaptığı hizmeti açıkladığı gibi dönemi resmeden 16 fotoğrafla birlikte bir de haritadan oluşan 'Ladik' kitabı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bu üç önemli eserde emeği geçen, Dr. Selim Özcan, Hümeyra Özer ve Uzm. Öğrt. Pınar Özel'e teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Bu eserler resmi kurumlara, kütüphanelere ve eğitim kurumlarına ücretsiz olarak verilerek; araştırmacıların ve vatandaşların hizmetine sunulacak'' dedi.