Karadeniz Mali Müşavirler Odası Platformu 30. Bölge toplantısını Samsun'da gerçekleştirdi. Samsun bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz Mali Müşavirler Odaları Platformu Başkanı Yahya Arıkan, Samsun SMMMO Başkanı Hayrul Kayar, bölge illerinden gelen oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SAMSUN TANITIM FİLMİ BÜYÜK BEĞENİ GÖRDÜ

Toplantının açılış konuşmasını yapan SMMMO Samsun Şube Başkanı Hayrul Kayar, burada sorunlarımızı bir arada tartışarak çözüm yollarını bulacağız. Her odamızın ayrı ayrı sorunları bulunmaktadır. İşte var olan sorunları büyümeden engellemek için buradayız. Birlikte tartışıp hemfikir olduğumuz konuları hayata geçirmek için mücadele ediyoruz' dedi. Samsun tanıtım filminin de çevre illerden gelen konuklara izlettirildiği toplantıda film herkes tarafından büyük beğeni gördü.

'ÜLKEMİZ 2002 YILI İLE HİZMETLE TANIŞTI'

Daha sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ekonomi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2002 yılına kadar şehirlerde iddialı belediyecilik ve hizmetin konuşmadığına dikkat çeken Yılmaz, 'Devalüasyonlar, siyasi istikarszılıklar ve daha bir sürü sorun nedeniyle ülkemiz ilerleme konusunda hep güçlük yaşadı. Ta ki 2002 yılına kadar. 2002'den sonra yakalanılan siyasi istikrar ile birlikte ben de Samsun'da tekrar amaçladığım hizmetleri 3-4 yıllık bir gecikmeden sonra da olsa şehrimizde inşa ettik' ifadelerini kullandı.

'SADECE TARIM ŞEHRİ OLARAK KALMAMALIYIZ'

Samsun ekonomisinin ağırlıklı olarak ülke ekonomisi gibi hizmetler sektörünün üzerinde yükseldiğini belirten Yılmaz, 'Samsun hizmetler sektörünün payı yüzde 59,7. Türkiye'de ise yüzde 63,5. Neredeyse Türkiye'nin GSMH içerisindeki hizmetler sektöründeki payına yakın. Ama tarımda ve sanayide öyle değil. Türkiye'de tarım yüzde 9 iken Samsun'da yüzde 20'leri buluyor. Yani Samsun hala tarım şehri. Sanayideki payımız yüzde 22 iken bu Türkiye'de bu pay yüzde 27.5. Samsun'u ihya eden iki büyük tarımsal ovaya sahibiz. Ancak biz sadece tarım şehri olarak kalmamalıyız. Tarım ve tarıma dayalı sanayinin üzerinde zenginleşeceğiz ve bununla ihracat yapacağız diye beklersek bu doğru olmaz. Çünkü dünyada yükselen trend katma değeri, teknolojisi yüksek sanayi üretimleri. Sanayi üretimi yapan ülkeler zenginleşiyorsa biz de o yolu seçmeliyiz' diye konuştu.