Turizm hareketliğinin başladığı bu günlerde denetimlerin 24 saat süreceğini ifade eden Müdür Kansız, 'Turizmle ilgili hareketlenmenin başladığı bu dönemlerde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak başta TÜRSAB olmak üzere meslek kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde turizme yönelik denetim çalışmalarımızı sıklaştırmış bulunuyoruz. Özellikle acente faaliyeti dışında turizm faaliyeti yapmaya çalışan yada izinsiz acente faaliyeti içerisinde bulunan bütün kurum ve kuruluşlara uyarı yapmak istiyoruz. Denetim ekiplerimiz günün her saatinde haftanın her gününde ilgili denetimlerini yapacaklar ve kurallara, yönetmenliklere uymayan kurumlar yada kişiler cezalandırılacak. TÜRSAB'la yaptığımız işbirliğiyle gerek Sümela, gerek Uzungöl, gerek Ayasofya gerek havalimanı olsun acenta faaliyeti içerisinde bulunmayan ama acentacılık yapar gibi görünenler cezalandırma yöntemiyle faaliyetlerden alıkonulacaktır. Kamuoyunda bize gelen duyumlara göre bir seyahat acentesi kurumu çatısı altında faaliyet göstermemelerine rağmen kendilerini seyahat acentasıymış gibi gösterip turistik faaliyet içerisinde bulunan grupların varlığından haberimiz var. Onlara yönelik denetimlerimiz sürüyor. Sadece belirli günlerde değil haftanın her gününde ve her saatinde bu denetimlerimizi yapacağız. Güzel bir turizm sezonu geçirmek istiyoruz. O yüzden de işimizi sıkı tutacağız. Turizm sezonunda haksız kazanç başta olmak üzere turistleri rahatsız faaliyetler içerisinde bulunmaya çalışanlara asla göz açtırmayacağız. Bu çalışmamızın neticesinde gerçek turizmciler, gerçek acente sahipleri ve gerçek işletmeciler çok da mutlu olacaktır. Yasaların bize vermiş olduğu görev ve sorumluluğu içerisinde denetimlerimizi sürdüreceğiz' dedi.

Denetimlerin daha önce de yapıldığına dikkat çeken Müdür Kansız, 'Geçmiş yıllarda da bu denetimlerimizi yapıyorduk. Denetimlerde elde ettiğimiz sonuçlar ışığında eksik taraflarımızı giderdik. İnsanlar bazı kanun ve yönetmenlikleri yanlış algılıyordu, yanlış yorumluyordu. Biz de bunu eğitim çalışması olarak düşündük. Bu eğitim çalışması sonucu herkes kanunun ve yönetmenliğin ne anlama geldiğini artık biliyor. Gruplarımız aynı anda her yerde olacak. Yasal çalışan kurum ve kuruluşlara hiçbir sözümüz yoktur. Onların çalışma sistematiğini daha da rahatlatmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turisti aldatmaya yönelik bir faaliyet içerisinde bulunan kurum ve kuruluşlar cezalarını çekmeye hazır olsunlar. Çok ciddiyiz. Turizme bu kadar önem verilen ilimizde yanlış işlere asla müsaade etmeyeceğiz. Geçen yıl 60'a yakın yer denetlendi. Bunlardan bazılarına ceza kesildi. Bu yıl denetimlerimiz geçen yılın üç dört katı kadar olacak' diye konuştu.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök de denetimlerin memnuniyet verici olduğunu belirterek 'Trabzon olarak turizm profilini baktığımız zaman iç turizmin yanı sıra Arap turizmi ve yeni yeni İran'dan bölgemize gelenlerin olduğunu görüyoruz. Bu sezon bizde fazla bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Gerekli tedbirleri aldık çalışmalarımızı yaptık. Bakanımızda, valimizde destek veriyor. Bu sene iyi bir gelişme bekliyoruz. İç turizmde iyi bir yerdeyiz. Sadece iç turizmle gidemeyiz. Muhakkak dış turizme ihtiyacımız var. Onun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Avrupa'da dünyanın her yerinde çalışma yapıyoruz. Acentalarımız Avrupa'yı ziyaret ederek fuarlara katılıyorlar. Son 15 yıldır batılı turist anlamında kaybımız var. Ne yaparsanız yapın en önemli güvenlik. Batılı turistleri bölgemize çekmek için çalışmalarımız sürüyor' şeklinde konuştu.