Dünya çapında bir çok ülkede faaliyet gösteren Borsan Grup'un Gana Cumhuriyeti'ndeki iş ortakları Samsun'a gelerek Haber Medya Grubu'nu ziyaret etti.

Haber Medya Grubu'nun Borkonut Niş İş Merkezi'ndeki çalışma ofislerine hayran kaldıklarını dile getiren Gana Elektrik İdaresi Genel Müdürü Victor Kofi Afewy, "Borsan Kablo, dünya standartlarında üretim yapma konusunda yeteneğe ve kapasiteye sahip. Bu yeteneğini ve kapasitesini de dünya standartlarıyla belgelendirmiş durumda" ifadelerini kullandı.

AFRİKA'DA 22 ÜLKEYE İHRACAT

Gana Cumhuriyeti'nden önemli misafirleri konuk ettikleri için mutlu olduğunu ifade eden Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Konuklarımız Samsun'da Borsan fabrikalarını gezdi. Bilindiği gibi bu yılın başında Gana'da önemli bir yatırıma imza attık. Gana genelinde Borsan fabrikalarının ürünlerini dağıtıyoruz. Son yıllarda Afrika'da önemli atılım yaptık. Şu anda Afrika'nın 22 ülkesine ihracat yapıyoruz. Gana, Batı Afrika'nın en büyük ülkesi. Bu nedenle Gana'da Borsan adıyla yatırım yaptık" dedi.

TESİSLER YETERLİ

Victor Kofi Afewy, gezdikleri tesislere hayran kaldıklarını ifade ederek, "Borsan üretim tesislerini gezdik ve tesislerdeki teknolojiye hayran kaldık. Borsan Kablo dışında diğer tesislerden de oldukça etkilendik. Gana Elektrik Kurumu için tesisler oldukça yeterli" şeklinde konuştu.

GANA YATIRIMA AÇIK

Gana Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşler Direktörü Frank Asiedu Bekoe ise yatırımlardan çok etkilendiklerini vurgulayarak, "Biz buradaki tesislerin kalitesini ve yeterliliğini gördük. Gana Cumhuriyeti yatırım için Borsan Grup'a açık. Sizleri ülkemizde misafir etmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Berk ASKAR