TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü tarafından, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde sanayicilerine yönelik, 'TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri' konusunda, Samsun TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda beş gün süreli bilgilendirme eğitimi başlatıldı.

ÖNEMLİ OLAN SİSTEMİN YAŞATILMASI

Eğitimin açılış konuşmasını yapan TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, TS EN ISO 9001:2008 standardının yerine yayımlanan, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi standardının anlatılacağı eğitimin, yeni sisteme geçiş işlemleri için bir başlangıç olacağını ifade etti.

Kurum ve kuruluşların Kalite Yönetim Sistemleri konusunda sertifikalandırılmasının yanı sıra, sistemin gerçek anlamda kurulması ve yaşatılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Kaygı, 'Standartlar, dünya ticaretin adeta dili haline geldi. Ülkemizin uluslararası arenada ticari anlamda hak ettiği yeri almasının yolu, standart, standardizasyona ve insana yapacağı yatırımla doğru orantılı olarak artacak' dedi.

STANDARTLAR KURUMLARA CİDDİ KATKILAR SAĞLIYOR

TSE Karadeniz Bölge koordinatörü Adnan Bahadır ise yaptığı konuşmada, 40'ın üzerinde katılımcının eğitime başvurduğunu kaydederek, katılımın yüksek olmasının kendileri ve bölge için iyiye işaret olduğunu, eğitimin diğer illerde de yaygınlaştırılacağını belirtti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük de yaptığı konuşmada Kalite Yönetim Sistemleri'nin kurumsallaşma adına kuruluşlar için çok önemli olduğunu kaydetti. Kalite Yönetim Sistem standartlarının kuruluşlar tarafından benimsenmesinin şeklen değil, yaşayarak uygulanmasının önemine dikkat çeken Karabük, 'Bahse konu standartlar, kurumsallaşma anlamında da kurum ve kuruluşlarımıza ciddi katmadeğer katmaktadır. Oda olarak bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da bu tarz eğitim organizasyonlarını desteklemeye devam edeceğiz' diye konuştu.

TSE Uzmanı Endüstri Mühendisi Deniz Balcı tarafından verilecek olan eğitimde, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri standardına dair temel, dokümantasyon, iç tetkik konuları işlenecek.