Türk Hava Yolları'na ait 3 Ocak 2015 tarihinde saat 21.55′te Antalya - İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemerini bağlamamakta ısrar eden Bülent Ersoy'dan, uçuşu 40 dakika geciktirdiği iddiasıyla bazı yolcular şikayetçi oldu. Diva'ya 'huzur ve sükunu' bozma suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın ikinci duruşması için, geçen hafta Antalya'ya giderek ifade veren Diva, suçlamaları kabul etmedi.

Bugünkü duruşmada Bülent Ersoy'un avukatı Mustafa Işık, müvekkilinin beraatını talep etti. Uçaktaki gerginlik sebebiyle Bülent Ersoy'un polis çağırdığını söyleyen Mustafa Işık, 'Müvekkilim şikayetçiyken sanık durumuna düşmüştür. Müvekkilimin bir mağdura yönelik eylemi yoktur. Müvekkilimin uçak kemeriyle ilgili meşru bir mazereti de vardır. Ayrıca müvekkilim müştekilerden özür de dilemiştir' şeklinde konuştu.

Mahkeme, sanığın atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı, suçun işlendiğinin sabit olmadığı anlaşıldığından Ersoy'un beraatına hükmetti. Mahkeme, 1800 liralık vekalet ücretinin de Hazine'den alınıp sanığa verilmesine karar verdi. Şikayetçilerden Akın Özkan'ın avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi. Avukat Işık duruşma sonrası, Bülent Ersoy'u arayıp beraat kararını bildirdi.