Samsun'da bazı akaryakıt istasyonlarının vergi kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğrattıkları iddiaları üzerine, Emniyet Müdürlüğü ve maliye ekiplerince inceleme başlatıldı.
Haber Gazetesi'nin daha önce gündeme getirdiği iddialarda, bazı akaryakıt istasyonlarının sahte fiş veya yazar kasa kullanarak devleti zarara uğrattıkları belirtilmişti. Bu iddialar üzerine, polis ve maliye ekiplerince istasyonlara yönelik operasyon düzenlendi.

NUMUNE ALINDI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda, bazı akaryakıt istasyonlarında satışı yapılan yakıtlardan numune alınarak inceleme başlatıldı.

VERGİ KAYBI BÜYÜK

Haber Gazetesi'nde 2 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan haberde, Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PUİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, irsaliye yerine faturalı sevkiyat ve bu faturaların iptalinin izne tabi tutulmasının, devletin akaryakıttaki büyük vergi kayıplarını önleyebileceğini ifade etmişti.

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ

Bazı akaryakıt istasyonu sahipleri, gümrükten kaçak yollarla getirilerek satışı yapılan yakıtın incelenemediğini, bu nedenle araçlarda uzun vadede arızalar meydana gelebileceğini öne sürdü. Kaçakçılık yaparak kontrolsüz satış yapan birçok istasyonun bulunduğu ve bu durumun Samsun'un kanayan yarası olduğu belirtilen konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Tayfur KARA