Samsun'un önemli bir noktasında yer alan Mert Irmağı, kirli görüntüsü ve çevreye yaydığı kökü koku nedeniyle alarm veriyor. Irmağın bulunduğu alanda inceleme yaptığını ifade eden Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Mert Irmağı'nın bir şekilde kirletildiğini belirterek, yetkililerin bir an evvel gerekeni yapması gerektiğini kaydetti.

KENTİMİZ İÇİN OLUMSUZ BİR DURUM

Mert Irmağı ile ilgili şikayetlerin geldiğini kaydeden Başkan Memişoğlu, şikayetler üzerine ırmak çevresinde inceleme yaptığını dile getirdi. Irmağın koyu gri renkte aktığını ve kötü koku yaydığını belirten Memişoğlu, 'Bu konuda bir şeyler yapılması gerekiyor, çünkü doğal güzellikler birçok kent için önemlidir, kent peyzajına katkı sağlayan, kent estetiği bakımından zenginlik katan unsurlardır. Mert Irmağı da bulunduğu konum itibariyle kenti ortadan ikiye bölen, yakınında Samsun Adliyesi'nin yer aldığı, yine bölgenin en büyük alışveriş merkezinin bulunduğu önemli bir nokta ve burada bu tür görüntülerin olması kentimiz açısından olumsuz bir durum yaratıyor' şeklinde konuştu.

KİRLİLİK APAÇIK ORTADA

Kent içindeki su unsurlarının ırmakların, derelerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Memişoğlu, kent peyzajına olumlu katkılar sağlayacak şekilde planlanma yapılmasını önerdi. Memişoğlu, 'Mert Irmağı bir şekilde kirletiliyor. Bu noktada tüm yetkililerin olaya acilen müdahale etmesi ve bazı tahlillerin yapılması gerekiyor. Irmağın kirlendiği apaçık ortada, bu konuda yetkilileri göreve çağıyorum. Ayrıca Mert Irmağı çevresinin halka yönelik olarak düzenlenmesi ve kente katkı sağlayacak şekilde çevresinin planlanması gerekiyor. Bu fırsatların kaçırılmaması lazım, ırmağın kent yaşamına kazandırılması için projeler geliştirilmeli' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL