Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde Samsun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Salıpazarı Belediyesi katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, Çarşamba ve Salıpazarı'ndaki ahşap camilerin tanıtımı yapıldı.

BAŞKAN AKGÜL DE KATILDI
Arkeolog Emine Yılmaz refakatinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Mehmet Yavuz Erler ve Tarih Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen gezinin bir kısmına Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül de eşlik etti. Öğrenciler Selçuklu'dan günümüze Samsun ahşap camilerinin kurgu, üslup, gelişim ve süsleme özellikleri hakkında bilgi aldı. Karacaören Şelalesi, Yeşilköy Kaya Mezarları ve Runik yazıları da görme fırsatı buldu.

TARİHÇİLERİN İLGİ ODAĞI OLDU
Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Akgül, "Salıpazarı ilçemiz, mimari camiler açısından büyük zenginlik taşıyor. Buradaki turizm potansiyelinin de önemli parçasını oluşturuyor. Tarihçi adaylarımızın burayı görmelerinden memnuniyet duydum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ahşap camileri dikkatle inceleyen öğrenciler de, Başkan Akgül ve geziyi düzenleyenlere teşekkür etti.