TFF 1. Lig'in 5. haftasında oynayacağı Altınordu maçı ile yükselişe geçme planları yapan Samsunspor, kendi evinde ilk devresi 2-0 Altınordu üstünlüğü ile sona eren karşılaşmayı 4-1 kaybetti.

Maça baskılı başlayan ve maçın ilk dakikalarından itibaren taraftar desteğini arkasına alarak hücumda etkili olmaya çalışan Samsunspor ilk yarıda net gol pozisyonları yakaladı.

17. dakikada defansın hatası sonucunda topla bulaşan Mirkan Aydın meşin yuvarlağı Furkan'ın solundan filelere yolladı. Yenilen erken gole müdahele gecikmedi. Samsunspor Teknik Direktörü Alpay Özalan erken bir değişiklik yaptı ve ilk yarının 34. dakikasında Ahmet Cebe yerine Halil İbrahim Pekşen girdi. 43. dakikada defansın arkasına atılan ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Uçar, meşin yuvarlağı filelere yolladı. İlk devrenin son dakikasında Ayite'nin sağ çaprazdan şutu direğin solundan auta çıktı. İlk devre bu skorla sonuçlandı.

İkinci devreye hızlı başlayan taraf Samsunspor olurken Altınordu defansı Samsunspor'un kilidi açmasına izin vermedi. 46. dakikada Chibuike'nin aldığı ara pasını değerlendirip topu ağlarla buluşturduğu şutu ofsayta takıldı. 52. dakikada Ramazan Övüç ile Mirkan Aydın'ın mücadele sırasında çarpışması sonucu Mirkan Aydın'ın alnı açıldı. Ramazan Övüç, sağlık ekipleri tarafından saha içinde tedavi edilirken Mirkan Aydın oyuna devam edemeyeceğine karar veren sağlık ekipleri oyuncuyu sedye yardımı ile saha dışına taşıdılar. Samsunspor Chibuike'nin ceza sahası yayında düşürülmesi ile tehlikeli ve kaleye yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı. 61. dakikada Hasan'ın kullandığı serbest vuruşta direk gole izin vermedi. Dakikalar 75'i gösterirken Samsunspor'un atağında yaşanan karambolü kendi ceza sahasından topu ileride tetikte bekleyen Barış Alıcı ile buluşturarak savuşturan Altınordu, savunmanın arkasına sarkıp topla buluşan Barış Alıcı'nın kalecinin solundan şık bir plase ile topu Samsunspor ağları ile buluşturması ile farkı üçe çıkardı. Kerim Avcı'nın zemine çarpıp yön değiştirerek attığı golle skor 4-0 oldu. Samsunspor'un tek golü ise 83. dakikada Gökay'ın serbest vuruşunda topu kafayla filelere yollayan Muhammet Beşir attı.