Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, Eğitim İş Samsun Şubesi ve bazı sendikalar, Uğur Mumcu Parkı'nda eylem yaparak, yeni müfredatı eleştirdi. Atatürksüz bir müfredatı istemediklerini dile getiren ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, bilimsel, laik, demokratik ve çağdaş eğitim vurgusu yaptı.

SİSTEMİ TOPTAN REDDEDİYORUZ

Başkan Özkefeli, iktidarın; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile devrimlerini ders kitaplarından çıkardığını dile getirerek, eleştirdi. Özkefeli, 'FETÖ başta olmak üzere diğer cemaatlerin de uzun yıllardır hedefinde olan, laik, bilimsel ve Atatürkçü eğitim sistemimizi kalıcı olarak yok etme çabalarına hız verildi. Eğitim kuruluşlarına, yeni tarikatları dolduran, ders kitaplarındaki hatalı bilgileri temizlemek yerine Atatürk'ü, cumhuriyet değerlerini, bilimsel bilgiyi çıkaran, küçücük çocuklara vakıf odalarında tecavüz edilmesine göz yumanların getirdiği sistemi toptan reddediyoruz. Bilimsel, laik, demokratik, çağdaş ve ulusal eğitim sistemi mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir. Atatürksüz müfredat istemiyoruz' diye konuştu.

YOLUMUZ, ATATÜRK'ÜN ÇİZDİĞİ YOLDUR

2017-2018 eğitim öğretim yılının yüzlerce sorunun gölgesinde başladığını ifade eden Eğitim İş Samsun Şubesi Örgütlenme Sekreteri Volkan Erken ise eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümlerin bulunmadığını belirtti. Erken, 'MEB, yangından mal kaçırırcasına hazırladığı yeni müfredatla çağdaş, bilimsel ve laik eğitimin son parçalarını da yok etmeye çalışıyor. Biz Atatürk'ün öğretmenleri olarak parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelemize, Atatürk ilke ve inkılaplarını anlatmaya devam edeceğiz. Yolumuz, Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yoludur, yolumuz cumhuriyet yoludur ve bu yoldan asla dönmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL